JON LASA GALDÓS
Nafarroako Gastronomia Akademiak Ibilbide Profesionalaren Sari ospetsua eman dio Pilar Idoateri, Urteko Sarien 17. edizioan egindako sukaldaritza-ibilbide bikaina aitortuz. Sari horiek apirilaren 3an banatuko dira Nafarroako Ganberan. Sari honek Nafarroako sukaldaritzan hainbat hamarkadatan izandako dedikazio nekaezin eta bikaintasun gastronomikoaren aitorpena adierazten du.
Nafarroan Michelin izar bat lortu duen lehen emakumea izatearen ohore historikoa du Idoatek, eta lorpen horri sendotasunez eutsi dio urteetan zehar Iruñeko Europa jatetxean. Iruñeko Europa hotel-jatetxeko sukaldeetan egindako 54 urteko ibilbideak eskualdeko gastronomiaren irudi enblematiko gisa sendotzen du, Nafarroako sukaldaritza tradizionala eta bertako baratzeetako produktuak etengabe defendatuz.
54 urteko esperientzia Europa jatetxean, Nafarroako sukaldaritza tradizionala hobetzen kalitate goreneko tokiko produktuekin.
Michelin izar bat lortu zuen lehen emakumea izan zen Nafarroan, eta hainbat urtez mantendu zuen aintzatespen ospetsu hori.
Bere karreraren ezaugarri nagusiak etengabeko ahalegina, benetako grina eta bikaintasun gastronomikoari dedikazio osoa eskaintzea dira.
Sariak bere lorpen profesionalak ez ezik, Nafarroako sukaldaritza-tradizioaren defendatzaile gisa eta bertako produktuen balorizazioarekin duen konpromisoa ere azpimarratzen ditu. Bost hamarkada baino gehiagotan egindako lan eredugarria eredu inspiratzailea da gastronomiako profesionalen belaunaldi berrientzat, sukaldaritzaren bikaintasuna ahalegin, grina eta dedikazio hautsezinaren gainean eraikitzen dela erakutsiz.